BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 12, 2009

karok...

karok atau name penuhnyer "karaoke"... aku salu sebut karok jek sebab ianya senang nak di sebut n mudah, padat, tepat n ringkas...kan? kan? kan? hekhek... erk?? aku br pasan tajuk post aku nih satu perkataan jek (teringat kat seorang tuh..hanye shidau jek yg tau) hakhak....

malam aritu aku kene tipu..uwaaa... shidau (bukan name sebenar) tipu aku... kate nak ajak tengok wayang... cite bohsia.. last2 die bawak gi karok jek.. hampeh jek mu shidau... hakhak... dah ler wa ngidam nak tengok cite bohsia.. lu ajak wa p karok lak... haisshhh... takpo jek la..hohoho....

petang tuh yeye jek si shidau nih ajak aku gi karok.. kat pop wave.. aku tanye la mak aku pop wave tuh apew..kat mane? mak aku kate lah... "isk... pub tuh... jangan gi situ" haha... aku cakap la kat shidau..mak aku tak bagi.,.sebab die kate "pop wave" tuh pub.. haha... si shidau ni lak ngan panjang lebaq jelaskan pop wave tuh nate gapo.. hehe... mule2 die kate kat petanak... tak jauh la dari padungan.. dah ler kat padungan tuh banyak pub2.. tuh mak aku terus cop pop wave tuh tergolong dalam kelompok2 pub.. hahaha....

then malam tuh si shidau nih janji nak amik aku kul 8 malam... dengan bersemangat nyer aku siap cepat2 n awal lak tuh... aku kan particular person.. tak suke lambat2... aku tepati mase.. perrrghhh..ekekeke....then kul 8 die kate la, die kat umah kawan die.. si kawan die sorang tuh sempat makan2 lagik... huissshhh... ni janji melayu la nih..haha.. aku salu wat janji cine.. cine salu tepati waktu..hahaha....aku pon gi la melantak sementara menunggu tuh.. penantian satu penyeksaan... aku gi la makan.. lagipon malam tu besan mak aku wat party.. sebab team menantu die (akak aku la) menang men bola sepak wanita kat kampung nih.. haha... then macam2 ade.. mee goreng, satay, nasik himpit, ayam bbq... pergh..aku melantak jek la.. satay aku dapat 20 cucuk.. 10 ayam, 10 daging.. haha.. sebabnyer petang tuh aku bagi anak buah aku men game kat leptop aku.. aku cakap ler.. ti amik satay untuk aku kat umah nenek dieorang... kalo nak men game la.. tengok2 betol2 dieorang amikkan stock untuk aku.. whahahah... bes tol anak buah aku nih... bertindak mengikut arahan...hahah...

then..nak dekat2 kul 9 si shidau nih pon sampai.. kan aku da cakap..dieorang nih janji melayu.. aku leh siap before kul 8 lagik... isk2... hahaha.. then gi amik kawan kepada kawan die... aku ingat kan nak gi tengok wayang.. aku pon pelik la napew die ikut jalan lain... upe2nyer nak gi pop wave satu lagik.. kat apew name tempat tuh entah..wkakkaak... tak jauh dari boulevard... aku nih konpius cket dengan name2 jalan...wkaakaka...isk2... aku tertipu.....haha...

then dieroang melalak2... aku malu ah nak melalak..whahaha...aku kan pemalu... auwwww.....tak kuase mak... tapi kalo ngan member2 sekepale cam aku, cam pa'e, sarah.. malu aku ilang.. sebab tuh memang hobi kitaorang melalak... hahaha....last.. aku tak leh tahan la tengok orang nyanyi..aku pon join la sekali.. ni la paling lame aku juin orang karok.. ni name nyer karok giler2..whahaha..tak sangke lak dieorang nih karok camnih.. hhohoho.. aku dulu paling lame pon 2 jam lebih jek...dieorang nih 4 jam.. hahaha..aku layan jek... zassss....

kitaorang kuar dari pop wave tuh kul 2 pagi.. aku kol la mak aku..pesan soh tinggalkan kunci kat luar umah..supaya senang aku nak masuk.. wahaha.... then mak aku cakap la.."ingatkan dah tak ingat umah" haha.. kene sindir aku.. hohoho....

last2 bile balik, tak leh balik umah lak.. kat kawasan kampung aku nih pelik cket.. die memang kene blacklist..haha.. ade lak mamat2 giler mane entah.. ase diri die kuat sangat men lepak2 tengah2 simpang bawak samurai... haha.. aku ase dieorang nih kene anto kat palestin sane.. kalo da berani sangat...entah2 anto sane, dieorang kecut segale2nyer..hahaha...dah ler tuh jalan masuk umah aku..mane ade jalan lain selain tuh... aduyai... memang giler vavik dieorang nih..ekekeke...nak balas dendam pon, pilih ah time sesuai.. nih tak, time aku nak kuar, time tuh gak deiroang jadik pengawal tuh..haha...aku dengar sejak akhir2 nih perangai dak2 giler ni menjadik2.. mengganas giler..haha..aku takut kalo shidau n the geng lalu jek keta kat situ, kene tahan.,. then takut dieroang ape2 kan.. dah ler dieroang mabuk.. orang mabuk kan giler cket.. bunuh pon dieorang sanggupp wooo...hohoho... dah ler dieorang orang luar.. haisshh..last2 kitaorang blah ah.. larik kan diri..haha...

then..last2... shidau n the geng bawak aku gi lepak kat macdonald.. kan 24 hour.. makaseh eh shidau sebab belanje aku makan.. haha.. tapi aku takdak mood nak makan mase tuh.. tu burger aku nak tak nak makan jek aku tengok..hahaha.... kitaorang lepak je la kat situ..hahahha... sampai pagi ...giler... kawan shidau sampai tertido dalam keta.. ahahaha... borak punyer borak, pagi gakk....pastu kitaorang blah la..dieorang anto aku balik... perrghhh... overnite kat tempat sendirik..tak leh blahh... hahaha....


sampai jek umah aku cite la kat mak aku... nape aku tak leh balik.. mak aku memang tau pasal dak2 giler yang bawak samurai wat huru hara tuh.. tu akak aku kate... ko lame tak balik.. mane la tau tempat nih da jadik cam palestin..tak aman da... hahahaha...

4 comments:

shidau said...

auwww nek.. hope ko selamat nek. hehe. kan aku cakap. aku belanja ko dulu. nanti ko dah keja nanti. ko kena sara aku balik, haha.. leh kan nek..

ingat. nanti lontarkan lagi vokal ko tu. anggap je kitorang ni sarah n pae.. ko pilih ar sape nak nyamar jadi sarah n pae ko versi jantan. wakakakak

abby said...

perghhh...shidau reply gak..auwww...hehe...

takpe..leh jekk... aku kan biase sara anak beruang.. ni kan lak anak orang.. leh jek aku sara..haha...

ko aku ase leh jadik sarah.. hakhak... kay biar jadik pae eh..hakhak

shidau said...

ahhh.. menci tau.. hehe..

abby said...

hakhak... sengal... =p