BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 29, 2009

my fourth paper....

ha...arini my fourth paper... HRM.. "human resource management"..thats means, tinggal 1 paper lagik aku kene amik....lega la cket...hohoho... aku menyampah tol la dengan paper nih... whahahah...dah ler buku die tebal..aku mencik bace2 nih... aduyai...lagipon tak paham sangat aku ngan subjek nih..mane tak nyer... mase mule2 masuk sem nih...1 month aku tak masuk kelas..(jiwe kacau ler katekan) hohoho.... sebab tuh aku ketinggalan dalam subjek nih... dah ler buku tebal giler... haha...lagipon aku n housemate aku salu ponteng untuk kelas nih..hahaha...ha..padan ler muke kitaorang.... sape soh pontengkan?? hehe...

semalam aku tak leh on9...sebab charger pa'e pakai... tak kan ler kalo die pakai, aku nak pakai gak..dah ler harta die... tak kan la harta die harta aku gak..whahaha.... aku pon tunggu ler die pelawa aku tanye, "nak pakai charger tak??"whahaha..ha..time tuh ler aku kate ye... hehe....

semalam aku bace punye bace subjek nih...pening pale..dah ler buku die tebal.. aku tak suke membace,... sampai ler aku tertido...aku ase tido lagi banyak dari aku study..haha... then, bangon2 jek aku petang semalam, aku ase lapo...tengok2 sara tengah wat cekodok...haha..rajin sarah nih..sebab nyer paper die jauh giler gap... 13 hari..4hb nanti baru die ade paper..so, die rajin ler wat2 keje umah...siap masak2 lagik..heheh...then aku pon kuar la pantai, beli goreng pisang..nak beli karipap, takdak lak..aku ske karipap...pa'e panggil aku minah karipap..hahah....

then ase lapo lagik..nak makan lak nasik goreng ayam mama corner... gerai mama corner nih kat ngan UiTM kitaorang... tapi gerai nih best.leh send mesej kalo nak order... kitaorang lame da tak makan kat gerai nih..dulu mase dok kolej, salu la order, pastu mama ni akan anto kat tepi pagar...hehe...bes, ade delivery service..haha....

tapi sekarang kitaorang da dok umah sewa, so, susah la nak gi sane... then, aku mintak la bantuan "mak" aku.. mintak tolong die amikkan yang kitaowang order...hehe..die pon setuju.. makaseh ya mak...whahahaha.....

then pas belikan mak mintak cite2 movie..then kitaowang wat la sistem barter... tuko2 movie..hakhak... study terus di tinggalkan jap..whahaha.... leka ngan transfer2 movie, bape bayak mase terbuang..whahaha.... tapi aku punye niat nak bace memang da takde..takde mood aku nak bace... aduyai.... sume cam relax je.... hehe...

then aku dengar lak bising2 kat luar depan umah kitoarang..upe2 nyer orang2 bekalan air datang... nak wat kan saluran paip untuk umah baru depan umah kitoarang tuh... die bising2..aku n sarah p ler jenguk kuar... pastu tanye le kenape..haha (sebok jek aku n sarah kan?) hakhak... then dieorang jawab ler... dieorang nak tutop bekalan air..so, dieorang soh ler aku simpan ler air dalam bekas lu..takut dieowang pnye keje lambat siap... kitaorang tak simpan pon, sebab umah kitaorang ade tangki..gune air tangki jek la...whahaha....

bunyik yang bising dieorang wat koje tuh membuatkan aku takleh nak study... dengan jentera untuk korek2 tanah lagik..aduyai...(alasan jek ni) whahaha... then aku bace le punyer bace...then aku ase malas nak bace, aku on9 la jap..hehe...then aku tido... wahahaha.... tapi aku ase aku da bace sume..cume paham ke tak tu je beza nyer,.whahha....

tapi pagi tadik kuar gak soklan yang aku rase kuar..aku ade instinct... 2 soklan yang aku instinct kuar...confident jek aku jawab..hehe... mintak2 dapat full marks kat situ..hehe... soklan yang lain leh blah jek la..sebab aku tak tau...aku goreng jek jawapan...hahaha...seb bek ade 6 soklan, pilih 4 jek... kalo takdak choice, mampos ler aku..muehehehe....

skarang aku tinggal 1 paper lagik... paper logistic... 4hb kang... muehehe... tapi arini aku nak rest dulu... taknak study lagi... esok baru study untuk logistic..hehe

2 comments:

KiNg FyZaL said...

hahaha..baik betul mak kamu kan??

abby said...

ye la..mu tak tau kew mak abby memang baikkkkk.... whahahahaa