BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 17, 2009

Ponteng Kelas lagik...

haha...arinih aku ponteng kelas lagik..aduyai... masuk kali nih, dah 3 kali aku ponteng... hehe.... tak la banyak sangat kan?? ekekeke...tak leh di anggap malas gak kan?? huehuehue....

arinih kelas aku kul 8 pagi...dah 3 hari aku kelas pagi..agak mengantok gak ler..hehe... yang pelik nyer, aku set kan jam aku kul 6.45 pagi...tak sedar2 gak aku bile agaknyer jam aku bunyik..ke alarm aku rosak..ekekeke....takdak bunyik..hehe...

pagi tadi aku tidoq kul 4 lebih..haishh.... sebab borak2 ngan dak sorang nih..member tagged kat skype...hehe...tak leh blah kan...kelas aku kul 8 pagi, leh lak aku tidoq lewat2...hehe...takpe..sekali sekala sengal2 kan dirik..eheks...

pagi tadik, aku sedo2 jek, tengok2 dah cerah jek..gelabah la kejap..haha.. sebab 2 hari lepas, bangon awal, cam gelap la jugak environment..hehe...then, aku tengok la jam kul bape...kul 9.15 pagi upenyer...haha...aku ingat aku sorang jek yang tak bangon2...haha... aku tengok pa'e tidoq lagik kat sebelah..haha...then, aku kejotkan la die..sebab die ade 2 kelas...8-10, n 10-12... aku kejotkan la..tengok2 die tak nak bangon...(maksudnyer nak ponteng gak la tuh) haha...

pastu, aku sambung tidoq balik... hehe... ase malas la aku minggu nih..cuaca kan cam jerebu jek..panas giler..so, aku pon jadik malas kot..hehe... then, ade orang mesej2 aku, aku bangon..layan la mesej2 tuh....hehe...

petang lak, tengok cite laura... upik abu n laura... tv3..kul 2.30... haha....abes cite tuh, sambung lak tengok lalola...then on9, then tidoq..hahahhaha..takde koje len kan aku..amat la membosankan idop aku nih..hoho....malam baru aku bangon..kul 7.30...haha...

bangon2 lak, aku lapo giler...bayangkan la, tak makan 1 day..huhu...nasib baek la, jiran aku sekarang wat bisnes burger... leh la aku makan2 di kala lapo..hehe...pas mandi, aku ajak pa'e n sarah gi beli burger..aku beli 2...pergh...ehehe... 1 burger ayam special, 1 hot dog ayam special..hehee...aku kalau beli burger, taknak sayur..nak bawang goreng je..hehe.. pa'e beli 2 gak, sarah 1..aku order la sekali..pastu, cakap, 1 burger taknak sayur, 1 hotdog tak nak sayur... hahaha... then jiran aku tuh tanye la..yang dua2 taknak sayur nih. orang yang same punye ker..hauhauhaua..,pecah rasie aku...makan 2..dah ler jiran aku tuh laki bini lecturer UiTM Dungun gak..hahaha...aku cakap ler, ngaku gak aku..aku cakap aku lapo..tuh beli 2..hahaha....

then, da kenyang, aku tak tau nak wat ape...tengok2 harge tiket flight lak...ade murah untuk raye..aku booking la..pa'e n sarah pon nak gak..kitaorang balik 15hb... aku flight pagi, then dieorang berdua flight malam... coti start 17hb...aku kan salu balik awal..dieorang berdua pon terpengaruh ngan aku,..balik awal gak..hahaha.. aku amik flight pagi, sebab aku nak 1 way jek balik kali nih..tengah hari tuh, aku nak amik flight dari k.l ke kuching lak...hehe...first time nih aku balik 1 day jek terus sampai..hehe.. before this, naik bas, kene penantian kat k.l..huhu..sian aku...idop anak perantau..huhu...

tapi yang tak leh blah nyer, raye lambat lagik..bulan 9 kang..awal giler aku merancang..haha... tiket balik lepas raye aku tak beli lagik...cuti raye abes 26hb september... tapi aku nak balik lambat cket... 30hb kot..ekekekeke.....biase ler aku...hehe....

masalah sekarang, aku tak beli lagik tiket untuk balik minggu depan..tak tau nak balik naek bas ke nak naek flight dari ganu nih ke k.l...huhu... uwaaaa.... coti start 22hb, tiket flight ke sarawak 25hb... 24hb tuh aku tak tau nak naek bas ke flight..huhu...kalau aku amik bas 24hb, aku fobia, bas rosak..cam kes aku before this..hahaha...kang tak sampai ke k.l aku..hahaha... kalo aku amik bas pagi, sampai k.l petang... aku nak lepak mane sorang2 kat sane..aduyaii...hohoho....hurmm...dont know wat to say..haha...

(-.-)




8 comments:

rashid said...

ko kan ratu ponteng.mcm mana pun sure pontengnye la. even kusus kawin 2 ari pun. ko mesti ponteng gak la. hehe.. kalu kat kl ko sampai awai. takpe. aku ada port baiknye untuk ko lepak. ko g area wangsa maju..ada tempat orang jaga beruang tu..

abby bebeh said...

adeh...suke suki ko jek ek...haha...

takmo aku jage beruang kat situ..tuh tak same spesies yang aku penah jage...hahak

shidau said...

aku memang suka Suki.Comel macam jepun dia..

specis ko penah jaga ape? specis penang ke.. haha

abby bebeh said...

aah...spesis penang... cumel2 jua ...wakakakaka.... nape?? ko nak tengok ker beruang aku tuh?? ko gi la kat matang tuh...ade die kat situ..carik la...waakakakakaa...

shidau said...

specis penang memang comel. berkualiti. bulu lak selalu dicukur untuk dijadikan produk baju2 panas di Paris dan Afrika.

Bijak mengayuh basikal specis tu gak.. nanti aku g tengok ek..

abby bebeh said...

erk?? wkakakakaka...kalo ko jmpe, ko belai2 la die... die perlukan sentuhan.... wkakakakaka.. lame da aku x membelai die, sbb lame da aku x balik jenguk die...wkakakakakaka

shidau said...

ko la belai dia.. aku alergik ngan beruang ni. kalu berwang aku suka ar.. macam janda kaya ke

abby bebeh said...

adeh.... alergik pulak.... ko nih..haisshhh..keji sgt alergik2 ngan nate name beruang nih..hahahaha....

ko nak jande?? t aku tlg carikkan..ahahhaha