BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 16, 2009

Penemuan...


pergh.... tajuk cam gempak je..hehe... nak tau tak..ape yang aku n sarah jumpe...kat pantai depan umah kami semalam??? hehe..kami jumpe obor2... hehe...pergh.... banyak giler kat pantai...bile ombak datang jek, banyak ler dieorang2 tuh terdampar...ehehe...
















ni la die...obor2 nih kaler kebiru2an..hehe..orang kate gatal...hoho...mule2 aku tak tau pon gatal..aku n sarah cam orang giler jek...amik kayu, then tarik obor2 nih bawak ke tepi..haha..nak tengok die betol2... aku tak berani..aku tengok jek.,.sarah jek yang terkial-kial amik...hehe...sebab die tak caye..aku kate tuh obor2..die kate bukan..ade ke die cakap kenape obor2 tuh tak cam dalam cite spongebob..wkakakaka... dalam cite spongebob tuh obor2 mainan..mane nak same..huahuahua...





















pergh..siap tangkap gambo lagik tuh ngan obor2..haha..tengok la wambot aku..da macam orang giler men kejo2 ikut ombak, nak tangkap obor2 nih.. berpeluh2 beb...ehehe....obor2 nih kecik jek... aku n sarah yang nak mandi pon was2 gak nak mandi...takot terkena obor2..kami main2 air jek la..ahahahaha....mase ombak datang nampak la dak2 obor2 nih hanyut2..hahaha....then sarah amik2 gune kayu, letak kat atas pasir, tangkap gambo, then campak balik die ke laut..hahahaha...















ni bahagian bawah die..ni kaki2 die..ekekekeke..... sonok aku dapat tengok obor2 live.,,hahaha....





















tengok2...die terdampar...bes2... orang lain takde wat ape aku n sarah buat...huahauhaha....

petang tadi lak, aku n sarah bawak pa'e sekali... soh die tengok obor2..haha... memang banyak gak arinih... then, ade la sorang pakcik nih datang,.. bagitau... obor2 tuh gatal...hehe..die soh buang balik ape yang kami bertige amik tuh..tapi kami tak buang pon..letak dalam plastik..haha...nak bawak balik umah...hahaha...dapat 4 ekor...ade lagi banyak, tapi takde plastik lagi nak letak...hahaha..aku n sarah, sambil tangkap obor2..men mandi2 kat pantai..hehe...bes2...hehe....





















pelik jek orang situ tengok kami..orang lain tau obor2 tuh gatal..takde mandi2 kat laut..aku jek...hahaha...tuh die tengok pon cam pelik..lagi2 la pakcik yang tegor soh buang obor2 tuh..hahaha..pelik jek die tengok kami bawak balik obor2 tuh dalam plastik..hahaha..

7 comments:

shidau said...

ko nak buat masak asam je. kan kat swak ada masak obor2.. buat asam pedas.. ke goreng kunyit tah. lupa aku..

abby bebeh said...

erk??? wakakakkaa... kami saje je kutip2... then pa'e buang kat dalam longkang kat depan umah..wahahahhaa... busuk giler bangkai die...hahahaha....

shidau said...

mengong tol. bangkai dia pun korang amik bau ke. skang trend orang isap bau bangkai obor2 ke? ahaks

abby bebeh said...

wkakakakaka...dah jenazah die dalam longkang depan umah..bau die meresap menusuk lubang idong aku ler...whahahahahaha

shidau said...

sure ko suka kan.. sebab bila ko dah bau. ko nyanyi je lagu warkah. kan bau tu.. haha

abby bebeh said...

adeh...ape kaitan lagu warkah ngan bau?? wkakaka..ske ski ko jek kan..ahahahaa

abby bebeh said...

adeh...ape kaitan lagu warkah ngan bau?? wkakaka..ske ski ko jek kan..ahahahaa