BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 08, 2009

Kenduri Kawen...

semalam kenduri kawen kat umah family angkat aku.. kak ipah kawen...hehe... majli start kul 9pagi sampai 6 petang.aku nak pegi tengok akad nikah sebenonyer..tapi dieorang tak buat kat umah..dieorang wat kat masjid..jauh gak la dari situ... lagipon semalam aku bangon lambat..hahah.... kul 11 baru aku bangon..orang akad nikah kul 9 pagi..huahauhua....tuh pon abg arif kol, kejutkan aku..die tanye, kami jadi tak pegi kenduri..kalo jadi die datang amik..hahaha.... before tuh aku tengok la...bape miskol yang ade... n mesej2...ade 4 miskol n 3 mesej..hauhauhau...dah ler aku tengah mamai...aku jawab la dalam aku mamai tuh..aku soh datang kul 12...amik..huahuahuaa.... kami 3 lagi syok tidoq mase tuh.... then abg mira lak mesej n kol..soh siap2..nanti dieorang nak datang amik...hahaha..akhirnyer aku bangon gak..ekekeke... aku tak tau nak pakai baju apew semalam...tema kaler kuning... aku takde baju kurung kaler kunen.. last2 aku pakai kaler oren..hauhauhua..mencapap giler kaler baju aku..hauhahua... baju baru seh...baju tuh last year punye mak aku buat..tapi sebenonyer baju tuh kecik..first aku pakai memang tak muat...haha..mak aku salah potong..die ikut potongan akak aku...tuh jadik kecik cket dari badan aku...hahaha...aku tak pakai..semalam aku try ler..kot2 dah muat ke..hauhauha..upe2 nyer muat gak baju tuh ngan aku... dalam hati aku pon berkate.. "aku makin kecik ker " hauhauhau....pa'e pon jeles la..aku da muat pakai baju tuh..haha...tak shangke leh muat lak..ke baju tuh makin beso?? hauhauhau...

aku tak bawak hadiah lak pergi kenduri nih..maklum la sengkek..ekekeke...tapi takpe...mak aku nak bagi hadiah kat kak epah n suami...nanti die post kan...same la tuh..dari pihak aku gak hadiah tuh..hauhauhua...selamber adab jek aku pegi tak bawak hadiah kan?? ekekke....

sampai2 jek umah mak jah...tengok2 pengantin baru nek pelamin, bersanding...Pak Tar (ayah angkat) aku bawak la aku masuk..dok sebelah mak jah..hehe...anak angkat ler katekan... orang situ sume pelik pandang kami bertiga..huhu... tetibe mak jah soh aku salam pengantin..n renjis2..tepung tawar pengantin..aku mane la reti..kat tempat aku orang2 tua jek yang wat koje tuh...tuh aku pelik... hehe..kat cni, dak2 baye aku pon leh renjis2.. aku malu la., takmo aku renjis2..aku dok jek sebelah mak jah sambut tetamu..hauhuahua...

tetamu yang datang, sedare2 mak jah, tanye la..aku sape..mak jah pon cakap aku anak angkat die...dak sarawak... hehe... orang situ sume pandang aku pelik jek... entah..tak tau kenape..haha...nak kate aku tak pakai baju kurung, aku pakai..tudung je la aku tak pakai..tuh dieorang pandang semacam jek kot..hehe..sebab aku tengok sedare2 dieorang ramai kai tudung labuh..ekekeke.... (sedo dirik aku) ekekee...lagipon baju aku kaler oren..mencapap giler..hauhauhau....bak kate sedare mak jah, takyah cakap aku dak mane,.dieorang tau..dari muke aku..aku bukan dak ganu...mesti dak luar..hauhauhau....aku tak bergambo sangat la mase kenduri nih..takde camera..huahuahuaua.....ade la cket2 jek..eheh..tu pon gune henset jek..hauhuaua..



ni la pelamin kak efah... simple jek...ekekeke....depan2 tuh barang2 hantaran... kaler kuneng, dari pihak pompuan, kaler pink lak dari pihak lelaki..hehe.. pompuan bagi 13 hantaran..lelaki bagi 11 hantaran...eheks... (sempat lak aku kire kan) hauhauhau










comel hantaran nih... telekung di buat bentuk katil....
huehuehue..






ni kek pulut..hehe... kan biase orang potong kek... kak epah potong kek pulut nih... pulut kuneng...hehe... simple jek....
















tu la ayah n mak angkat aku..hehe.. Mak Jah n Pak Tar...ehehe... bersame pengantin baru.. kak Efah n Abg Ejam....puteri bungsu dieorang nih, kak Efah la..ekekeke...

ni sume ahli family angkat aku...hehee....yang dok kai baju kuneng tuh, abang long, yang tengah abang din n hujung sekali abang an...hehe....

aku ade gak gambo ngan pengantin...tapi gune camera cameraman la..hahaha... gambo tak siap lagik...hehehe....






aku mencapap giler...ngan baju kurung kaler oren nih...huahuahuahau..... dah ler kaler striking...huahauhauhau... ni mase ngah makan kat kanopi...ekekeke...aku makan cket jek.... lalallalala...tuh pon tak abes...ekeke...sebab abang arif nak bawak gi 4 tempat lagik kenduri...satu kat umah abang sharil n 3 lagi kat umah member2 dieorang...so, kene biaq kosong...hauhaua...tapi last2..gi umah abang sharil jek... yang len tak pegi..haha..kenyang giler..


Tengok pa'e makan...2 ketul ayam die amik...hauhauhuahua....


Ni abg mira... abg yang salu amik n anto kitaorang gi kelas...eheh















Ni saje jek nak bergambo...lalalallala...




























bersanding sorang2...haha..












ni goodies bag yang aku dapat...ekekekek...

bunge telur tuh aku mintak kat Pak Tar..eheh..sape yang renjis jek dapat bunge telur kan..aku tak renjis, so tak dapat la...hahaha..lagipon banyak lebih...hahaha...die bagi la 3...dapat sorang satu...hahahaha....

2 comments:

yielespaul said...

pic 2nd last 2 xde org sbelah ke? hik3..

abby said...

takde...hehe...