BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 21, 2009

Sume rosak...huhu...

uwarghhhh....sebelum nih henset aku rosak... sekarang charger leptop aku lak rosak...huhu... aduyai..... sebelum nih henset aku nih camera die rosak... dah ler sume pemberian bapak aku..sumenyer harta bapak aku..kalo bapak aku tau, apo ler akan jadik..huhuhu.....

henset nokia slide 6500 aku nih aku tak tau apo kono nyer... camera da tak leh berfungsi.. agaknyer sebab salu sangat jatuh kot... huhu... tu la berat sangat, tu yang jatuh.. ke... tangan aku nih lemah gemalai pegang, tu yang die jatuh..whahahaha.... kalo nak gune camera jek..die akan kuar benda nih... "camera on standby"..aritu aku pegi kedai baiki henset..die kate kalo nak baiki, rm140..bapak mahal giler..huhu... sedangkan die belek2 gitu jek henset nih, tanye ape msalah..aku cakap camera tka leh gune.. then cine tu cakap, rm 140 kalo nak baiki... haisshhh..cekik darah tol... tak jadik aku nak baiki..mahal siut..hahaha













ade sape2 tau ker ape masalah henset aku nih?? huhuu...tulun la daku ek.. haha.....

nih sebenarnya henset pemberian bapak aku... kalo die tau henset nih rosak, mesti die tak nak bagi ape2 lagik kat aku.. sebab da banyak da benda yang die bagi kat aku, aku rosakkan... hehe.... hurmm..aku tengah carik idea skang, sebab tak lama lagik aku nak balik umah, so, kene carik idea nak cakap apew..kenape leh jadik camni..hehe....

tapi sekarang, tengah2 aku nak carik idea nak cakap apew pasal henset nih..tetibe lak charger leptop aku lak buat hall... osak la pulak...aduyai... tak tau kenape... tibe2 jek aku gune tak leh berfungsi... huhuhu.... masuk kali nih da 3 charrger leptop aku rosak... huhu..
yang latest nih bapak aku baru je belikan hujung tahun lepas, before aku balik ganu... baru 4 bulan gune, da rosak balik.. huhu...

ni ha..hampeh punye charger..hakhak... da osak da... sekarang kalo nak on9, aku pinjam kawan aku punye charger...huhu... tu pon kalo die tak gune..kalo die gune, aku tak leh la gune... haissshhh.... sengsarenyer idop aku... huhuhu....

dulu, charger aku osak gak bile time nak balik umah,...ni nak balik umah gak, die rosak lagik... huh..memang kene la aku ngan akak aku kalo die tau rosak lagik... bapak aku pon mesti marah..huhu.. dah ler charger nih mahal siut.... beratos2.. kalo murah tak pe la jugak... ni tak, mahal nak mampoih... huhuh....


hurm... aku cadang, tak nak bagi tau bapak aku ler tentang charger ni rosak..hehe... sebab tak nak nyusahkan die soh beli lagik... huhu....so, aku nak dendiam jek... balik nanti, bawak leptop, tapi takyah on9..haha... ala2 jadi bdk baik la.. sedangkan leptop aku tak leh berfungsi sebab charger nyer takde...haha... kalo aku pinjam charger akak aku, mesti rahsia aku terbongkar..haha... on9 gune henset je la jawabnyer...huhuhu.... dapat duit PTPTN sem depan, aku beli sendirik charger nih..hakhak... hukhuk... mule2 plan aritu nak balik, nak mintak mouse and headphone ngan bapak aku... tapi bile da barang2 ni sume rosak, tak jadi aku nak mintak..hahaha... takut siut kene marah... huhuhu..... ni belom lagik kalo bapak aku dapat tau camera henset aku nih rosak..hahaha... aduyai... masalah2...probelmo...hohoho

2 comments:

bihunx.net said...

apsal tak beli yang biasanye. yang multipurpose. murah je. kawan aku beli murah dan tahan lama. beli ori set memang mahal. beli yang biasa pun takdak masalah.
ko pun kalo lapar jgn makan charger tu.

abby said...

erk?? aku tak makan ler... aku penah beli multipurpose tuh..rm68 jek... tak lame pakai, rosak... hahahaha..... tuh aku beli yang baru hujung tahun aritu, tu pon osak gak..huhu